Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Pobla de Cérvoles i El Vilosell, creen una associació dels propietaris forestals.

La Pobla de Cérvoles i El Vilosell, creen una associació dels propietaris forestals.

DIJOUS 04 MAIG 2023

L'associació, que farà una reunió informativa el 19 de maig, neix amb l'objectiu de "millorar la gestió i preservació dels boscos per evitar incendis"

L'Ajuntament del Vilosell i de la Pobla de Cérvoles i els cellers Tomàs Cusiné i Mas Blanch i Jové, entre altres, han constituït una Associació de Propietaris Forestals amb l'objectiu de "promoure la col·laboració entre els propietaris de finques forestals i fomentar la preservació i millora del patrimoni forestal i natural del territori".

En els últims anys, el risc d'incendis ha augmentat a causa de la sequera, i l'associació té com a objectiu "minimitzar aquest risc mitjançant la planificació forestal i la intervenció específica en les zones més vulnerables". Amb això, des de l'Associació es creu que "només la unió dels propietaris treballant conjuntament amb una finalitat comuna pot portar a la consecució de plans concrets que siguin realment eficaços".

La nova associació ja ha sol·licitat una subvenció per finançar la redacció de dos plans forestals que cobreixen la superfície forestal total dels dos municipis. Una vegada finalitzats aquests plans, es buscaran fons públics per a realitzar intervencions específiques que maximitzin l'eficiència d'aquestes. 

Per informar els propietaris forestals interessats a participar en aquesta iniciativa, s'ha convocat una reunió informativa el 19 de maig, a les 20 hores, a la Sala del Bar del Centre del Vilosell. A més, tots els qui vulguin sol·licitar informació ho poden fer al correu associaciopropietarisforestals@gmail.com.
 

Actualment, els integrants del projecte són Tomàs Cusiné com a president, Sara Jové és la secretària, el Zacaries Sobrepere és el tresorer, i com a vocals hi ha els ajuntaments de la Pobla de Cérvoles i del Vilosell, Josep Cunillera, Montserrat Estradé, Maria Lluïsa Sala, Jordi Nogué i Joan Jové.